TR
ENARFA RU
INTERNATIONAL PATIENTS

İLTİHAPLI / ENFEKTE TER BEZLERİ ( HİDRADENİT )

Hidradenit, koltuk altı, kasık, kalça ve göğüslerin altındaki kıl kökleri ve yakındaki ter bezlerinin enfeksiyon ve iltihaplanması sonucunda ortaya çıkar.


Hidradenit Nedir?

Hidradenite gerçekte neyin neden olduğu tam olarak anlaşılmasa da, hastalığın oluşum süreci tamamen keşfedilmiştir.

Bazı kadınlarda koltuk altı, kasık, kalça ve göğüs altında ter üreten kıl kökleri ve bezleri tıkanır ve ölü deri hücreleri dışarı atılamaz. Bu durum oluştuğunda, tıkanmış folikül veya bez, bakteriler için bir üreme alanına dönüşür. Bulaşıcı materyal tıkanmış kıl folikülünden dışarı çıkamaz ve bu nedenle büyük, kalın bir sivilceye benzeyen bir kist oluşturur.

Kistler patladığında, iltihaplı materyal yakındaki kıl köklerine yayılır ve süreç sıfırdan tekrar başlar. Bir süre sonra, folikülleri birbirine bağlayarak iltihaplanma ve enfeksiyonların tekrarlı oluşumunu kolaylaştıran kanallar ve kistler arası bağlantılar gelişir.

Bu ağrılı durum kişide sosyal izolasyona ve depresyona neden olabilir. Birçok hasta yaşam kalitelerinin ciddi şekilde negatif etkilendiğini hisseder.


Hidradenit Kimlerde Görülür?  

Hidradenit gelişimi ile ilişkili faktörler şunları içerir:

·         Cinsiyet: Kadınlarda hidradenit erkeklerden dört kat daha fazla görülmektedir

·         Irk: Afro Amerikan kişilerde hastalık daha yaygındır

·         Obezite

·         Sigara kullanımı

Hormonal etkilerin de hastalığın gelişimini etkilediği düşünülmekte ancak konu ile ilgili net kanıtlar bulunmamaktadır.


Hidradenit Belirtileri

 

Hidradenitin bulguları hastalığın oluşturduğu kistlerin kendisidir. Hastalığın şiddeti, her hastada hastalığın seviyesi hakkında bilgi verir. Genel olarak gözlenen semptomlardan bazıları şunlardır:

·         Şiddetli kaşıntı

·         Ağrı

·         Yara oluşumu

·         Her bir folikülü bağlayan sinüs kanallarının oluşumu

·         Tekrarlayan enfeksiyonlar

·         Depresyon ve sosyal aktivitelerden uzaklaşma


Hidradenit Teşhisi 

 

Doktorlar, kistleri, folikülleri inceleyerek ve hastanın geçmişini dikkatlice inceleyerek hidradeniti teşhis eder. Hastalığın teşhisi için spesifik bir kan veya laboratuvar testi kullanılmamaktadır. 


Hidradenit Tedavisi

 

Doktorlarımız, yalnızca kistleri tedavi etmek ve başka enfeksiyonları önlemek için değil, aynı zamanda yaşam kalitesini iyileştirmek için bu uzun vadeli kronik durumu yönetmelerine yardımcı olmak için hastalara tedavi planlamaktadır.

Hastalığın tam tedavisi olmamakla birlikte, hidradenit için ağızdan alınan ilaçlar, antibiyotikler, kurutucular, kistlerin kontrollü açılması ve lazer epilasyon dahil olmak üzere birçok tedavi yöntemi bulunmaktadır.

İltihaplı / Enfekte Ter Bezleri ( Hidradenit ) Hakkında Bizimle İletişime Geçin

Adınız Soyadınız
Telefon Numaranız
Email Adresiniz
Şehir
Mesajınız
6698 sayılı KVKK hakkında bilgilendirmeyi okudum; hizmet sunumu ve anlatımı için iletişim bilgilerimin kullanılmasına izin veriyorum.

İlginizi Çekebilir

Doktora Soru Sormak İçin Tıklayınız Hemen Randevu Almak İçin Tıklayınız