Neden Dünya Çocukluk Çağı Kanser Günü?
Her geçen gün, dünyada ve Türkiye’de hızla artmaya devam eden kanser vakaları, hali hazırda yapılan uyarılar ve bilinçlendirme çalışmalarının yeterli olmadığını açıkça ortaya koymaktadır. Bu yüzden bilinçlendirme faaliyetlerinin kesintisiz sürdürülmesi, koruyucu önlemlerin artırılması ve çevremizdeki kanserojenlerle mücadele edilmesi gerekmektedir. Tükettiğimiz besinlerden cep telefonuna, radyasyondan, ağır kimyasallara kadar gündelik hayatta pek çok kanser yapıcı madde, yani kanserojen madde var.
LÖSEV Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı, Türkiye’nin dört bir yanındaki binlerce lösemili çocuk ve ailesine maddi, manevi, psikolojik ve sosyal yardımlarda bulunmak için kurulmuş kamu yararına bir kuruluştur. Vakfımız, kanserle mücadele edenlere sağladığı yardımların yanı sıra, kanserle tanışmamış olanlarımıza da bu amansız hastalığın pençesine düşmemek için çeşitli kişi ve kurumlarla işbirliği içerisinde alınabilecek bireysel önlemlere dair bilgilendirici çalışmalar yürütmekte, kamuoyunun dikkatini bu soruna çekmeye çalışmaktadır.
Kanserin küresel bir sorun olması gerçeğinden hareketle, Birleşmiş Milletler Ekonomik ve Sosyal Konseyine Danışmanlık statüsündeki Vakfımız, dünyada çeşitli kurum ve kuruluşlarla da etkin işbirliği içinde çalışmaktadır.
LÖSEV, tüm dünyada 78 ülkeden 132 kuruluşun üyeliği ile faaliyet gösteren ICCCPO (Uluslararası Kanserli Çocuklar Ebeveyn Örgütleri Konfederasyonu) üyesi ve World Child Cancer (Dünya Çocukluk Çağı Kanseri Vakfı)’nın destekçisidir. Dünya kamuoyunun dikkatini çocuklarda kanser olgusuna çekmek, hızla artan çocukluk çağı lösemisi ve diğer kanser vakaları hakkında bilinçlendirmek, deneyimleri paylaşmak, ortak çözüm yolları üretmek ve kansere yol açan olası tehlikelere karşı uyarmak amacıyla tüm dünyada Dünya Çocukluk Çağı Kanser Günü etkinlikleri düzenlenmektedir.
Not: Yazı LÖSEV alıntıdır.