Mezoterapi Nedir?
Çeşitli ilaç, vitamin gibi ürünlerin mikroenjeksiyon şeklinde deri içine zerk edilmesidir. Enjeksiyon hazır ampüller şeklinde olabileceği gibi amaca uygun olarak karıştırılabilir kokteyller şeklinde de olabilir.
Hangi durumlarda yapılır?
Saç dökülmesi, cilt yenileme ve gençleştirme, selülit, bölgesel yağlanma, cilt lekesi ve yara izlerinin giderilmesi için yapılabilir.
Hangi bölgelere yapılabilir?
Sıklıkla saç ve yüz bölgelerine yapılmakla birlikte vücudun her bölgesine yapılabilir.
Kimlere yapılır?
Saç dökülmesi sorunu olanlara, ciltte kırışıklık ve nem kaybı, elastikiyet kaybı olanlara, Bölgesel yağlanma sorunu olanlara, Selülit sorunu olanlara, Gözaltı morluğu ve gözaltı torbalanması sorunu olanlara yapılabilir.
Kimlere yapılmaz?
Gebelere, Şeker hastalığı olanlara (Tıp I Diyabet), Kanser hastalarına, Psikiyatrik hastalara, Kan pıhtılaşma bozukluğu olanlara, İşlem yapılacak bölgede aktif enjeksiyon ve ekzema varlığında yapılmaz.
Nasıl yapılır?
Ürünler 1 cc gibi küçük enjektörlerle ve ince iğne uçlarıyla yapılır. İşlem biraz ağrılı olduğundan öncesinde lokal anestezi yapılması gerekebilir.
İşlen ne kadar sürer?
İşlem bölgenin büyüklüğüne göre 15-30 dakika kadar sürer. Öncesinde lokal anestezi yapılırsa 15-30 dakika beklemek gerekir. İşlem sonrası sosyal hayata dönüş hemen olabilmaktedir.
Kaç seans yapılmalıdır?
Ne amaçla yapıldığına bağlı olarak bazı özel protokoller haftada bir yapılır ancak genel olarak 2-4 hafta aralıklarla yapılır. Yine hangi amaçla yapıldığına göre değişmekle beraber ortalama 3-6 seans yapılmaktadır. Bundan sonra 6 ayda bir veya yılda bir tekrar edilmesi gerekebilir.
Etkisini ne zaman görürüm?
Sonuçlar birkaç günde görülmeye başlar ancak 1 seansın etkisi 1. Ay sonunda tam olarak yerleşmiş olur.
İşlem sonrası nelere dikkat etmek gerekir?
İşlem günü ve sonrasında güneşten korunma çok önemlidir. 24 saat su ile temastan kaçınılmalıdır. İşlem bölgesine masaj uygulanmamalı, 1 hafta süreyle hamam, sauna gibi yerlere gidilmemelidir.