TR
ENARFA RU
INTERNATIONAL PATIENTS

LAZER DİŞ BEYAZLATMA NASIL YAPILIR? SONRASI VE YORUMLARI


Günümüz toplumunda diş beyazlatma, invaziv olmayan ve çok çekici olan güzel beyaz bir gülümseme yaratan popüler bir kozmetik prosedürdür. İnsanlar yaşlanmaya başladığında, dişlerindeki mineral yapılar değişmeye başladığı için dişlerinin kararması doğaldır. Bu renklenme sigara içmenin yanı sıra dişlerde lekelere neden olabilecek yiyecek veya sıvıların tüketilmesinden kaynaklanır. Lazer diş beyazlatma, bu sorunlara çözüm sağlamaktadır.

Lazerle Diş Beyazlatma Nedir?

Diş beyazlatma, gülümsemenizin görünümünü iyileştirmenin ve diş rengindeki bozulmayı azaltmanın, dişleri beyazlatmanın basit ve kolay bir yoludur. Daha beyaz dişler kişiyi daha genç ve daha çekici gösterebilir.

Günümüzde çok sayıda diş beyazlatma seçenekleri bulunmaktadır ve en popüler profesyonel diş beyazlatma seçeneklerinden biri lazer diş beyazlatmadır.

Lazer diş beyazlatma tedavisi, diş kliniklerinde gerçekleştirilen diğer diş beyazlatma yöntemlerine lazer kullanımını ekleyen kozmetik bir lazer diş hekimliği prosedürüdür.

Lazerle diş beyazlatma prosedürü bir diş hekiminin odasında gerçekleştirilir. Dişlerinize lekeleri çıkarmak için hidrojen peroksit içeren konsantre bir beyazlatma jeli sürülür ve ardından sürülen jeli ısıtarak aktive etmek için bir lazer kullanılır, bu da dişlerinizi hızla beyazlatır.


Dişlerde Sarı Renklenmeye Neden Olan Nedir?

Dış bölge diş renklenmeleri dişlerin dışını etkiler. Çay, soda, kırmızı şarap, koyu renkli meyveler ve kahve gibi belirli yiyecek ve içecekler bu tür renk bozulmasına neden olur. 

Dişlerin iç kısmında ise iç bölge diş renklenmeleri gelişir. Bazı hastalıklar ve gerçekleştirilen tıbbi tedaviler (kemoterapi gibi), genetik yapınız, travma, ilaçlar ve yaşlanmadan dişinizin iç kısımında renklenmeler kaynaklanabilir. Bu lekelerin çıkarılması daha zordur ve genellikle profesyonel diş beyazlatma yöntemleri gerektirir.


Lazerle Diş Beyazlatma ve Diğer Beyazlatma Tedavileri

Birçok kişi diş muayenehanesinde yapılan diğer diş beyazlatma yöntemlerini lazer diş beyazlatma ile karıştırmaktadır.

Gerçek lazer diş beyazlatmada, lazerin beyazlatma jelindeki kimyasalları harekete geçirerek daha hızlı ve daha etkili sonuçlar vermesi gerekir.

Evde kullanabileceğiniz ürünler de dahil olmak üzere, ışıklı beyazlatma tekniklerinde, ışık yalnızca ısı üretme işlevi görür. Peroksit kimyasalları içeren beyazlatma jeli ısındığında daha hızlı çalışır.


Lazerle Diş Beyazlatma Nasıl Yapılır?

Lazer diş beyazlatma bir diş muayenehanesinde gerçekleştirilir ve prosedür birkaç basit adımdan oluşur:

  1. İlk olarak, diş hekiminiz ağzınızı açık tutmak için ağzınıza plastik veya kauçuk bir koruyucu yerleştirecektir.
  2. Daha sonra diş etlerinizi ağartma jelinden korumak için koruyucu bir tabaka dişlerinizin diş etlerinizle birleştiği bölüme uygulanır. Bu katmanlar tipik olarak sertleşerek diş etlerinizde kauçuk benzeri bir katman oluşturur. Bu, diş eti tahrişini ve yanmasını önlemeye yardımcı olur.
  3. Koruyucu tabaka oluştuktan sonra diş hekiminiz beyazlatma jelini dikkatli bir şekilde dişlerinize uygulayacaktır. Ardından jeli etkinleştirmek için kalem benzeri bir lazer kullanılır. Jel lazer kullanımı sonrasında köpürecek, ve böylece dişlerinizdeki lekeleri çıkarmaya başlayacaktır.
  4. Uygulanan jel birkaç dakika boyunca dişlerinizde bırakılır. Daha sonra diş hekiminiz küçük bir vakumla jeli dişlerinizden temizler. Diş hekiminiz, dişleriniz istenen renge ulaşana kadar bu adımları üç veya dört defaya kadar tekrarlayacaktır.
  5. Uygulamalardan sonra ağzınızı çalkalamanız istenilecek ve diş hekiminiz diş etlerinizin üzerindeki koruyucu tabakayı çıkaracaktır.

Kaç seans diş beyazlatma tedavisine ihtiyacınız olabilir? 

Lazer diş beyazlatmanın etkileri genellikle çok hızlı görülür. Hastanın kozmetik hedeflerine bağlı olarak, istenen sonuçları elde etmek için 45 dakikalık tek bir uygulama yeterli olabilir. Ancak tekrar seanslar özellikle inatçı lekelerin giderilmesine yardımcı olabilir. Daha fazla tedavi isteniyorsa, diş hassasiyetini azaltmak ve diş minesinin zarar görmesini önlemek için lazerle diş beyazlatma tedavileri arası yaklaşık iki haftalık bir boşluk gereklidir.


Lazer Diş Beyazlatmanın Zararları Var Mı?

Lazer diş beyazlatma güvenli ve etkili bir işlemdir. Ciddi yan etkilere, zararlara neden olmaz, ancak lazerle diş beyazlatma geçici basit rahatsızlığa neden olabilir.

Dişlerde hassasiyet ve diş etlerinde hafif tahriş en yaygın görülen yan etkilerdir. Genellikle bu yan etkiler hafif ve kısa sürelidir.

Bu olumsuz etkileri önlemek için lazerle diş beyazlatma işleminden sonra birkaç gün sıcak ve soğuk maddeleri tüketmeyin.

Son olarak, hamile ve emziren kadınlar lazerle diş beyazlatma (veya herhangi bir şekilde diş beyazlatma) yaptırmamalıdır.


Lazer Diş Beyazlatma Sonrası Bakım

Lazer diş beyazlatma seansınızdan sonra en az iki saat boyunca sadece berrak sıvılar tüketin. Bu süre geçtikten sonra en az 24 saat boyunca koyu pigmentli yiyecekler, kahve, sigara, çay ve soda gibi dişinizi lekeleyebilecek maddeleri tüketmekten kaçının.

Lazer Diş Beyazlatmanın Artıları

Düzgün eğitimli ve sertifikalı bir diş hekimi lazerle diş beyazlatma yapıldığında :

  • Tek bir lazer diş beyazlatma seansında gözle görülür beyazlama oluşur
  • Tüm prosedür diş hekiminiz tarafından bitirilir, evde herhangi bir uygulama yapmanıza gerek kalmaz.
  • Beyazlatma sonuçları, ev tipi beyazlatma ürünleriyle elde edilenlerden daha hızlıdır.
  • Prosedürün bir diş hekimi tarafından gerçekleştirilmesi, yumuşak doku yanıkları veya dişlerin içindeki sinirlere zarar verme gibi komplikasyon riskini azaltır.


Lazerle Diş Beyazlatma ve Evde Diş Beyazlatma Yöntemlerinin Karşılaştırması

Reçetesiz veya evde gerçekleştirilen geleneksel diş beyazlatma tedavisi ile karşılaştırıldığında, lazer diş beyazlatma çeşitli şekillerde farklılık gösterir.

Lazerle diş beyazlatmada diğer yöntemlere göre çok daha yüksek konsantrasyonda bir beyazlatıcı jel kullanılmaktadır. Bu yüksek mukavemetli jel doğru uygulanmadığında ağzın yumuşak dokularında kimyasal yanıklara neden olabilir, bu nedenle profesyonel bir diş doktorunun tedaviyi gerçekleştirilmesi gerekmektedir.

Lazer diş beyazlatma işlemi genellikle çok kısa sürmektedir. Çoğu randevu sadece bir saat sürer. Diş hekiminiz, işlem boyunca beyazlatma sürecini sürekli olarak izleyecektir.

Diş beyazlatmanın popülaritesi arttıkça, profesyonel diş beyazlatma seçenekleri de artmaktadır.

Kullanılan lazer tiplerinde, her lazerde kullanılan ayarlarda ve beyazlatma jellerinin tipi ve konsantrasyonunda çok fazla çeşitlilik bulunmaktadır.


Sonuç : Hızlı ve Kolay Beyazlık

Lazer diş beyazlatma ağrısız bir işlemdir ve işlem yapılırken fazla bir şey hissetmezsiniz. Ayrıca, lazerle diş beyazlatma tedavisi hızlıdır, bu nedenle dişçi koltuğunda büyük olasılıkla bir saatten daha az süre kalırsınız. Ve lazer ışığı moleküler düzeyde hidrojen peroksit ile etkileşerek süreci daha güçlü hale getirdiğinden, aynı zamanda yaşa bağlı olarak sararmış dişleri daha beyaz ve parlak hale getirerek daha genç görünmenize yardımcı olabilir.

Diş beyazlatma işlemini gerçekleştiren diş hekiminiz işlemden sonra dişlerinizin ve diş etlerinizin iyi olduğundan emin olmak için sizi muayene ettikten sonra işlem tamamlanır. Diş beyazlatma seansınızdan sonraki günlerde hafif bir hassasiyetiniz olabilir, ancak hiç olmaması da mümkündür.

Lazer diş beyazlatmanın sonuçları diğer yöntemlere kıyasla daha uzun süre kalıcı olacaktır. Dişlerinize iyi bakarsanız beyazlatmanın sonuçları bazı durumlarda birkaç yıla kadar sürebilir. 

Lazer Diş Beyazlatma Nasıl Yapılır? Sonrası ve Yorumları Hakkında Bizimle İletişime Geçin

Adınız Soyadınız
Telefon Numaranız
Email Adresiniz
Şehir
Mesajınız
6698 sayılı KVKK hakkında bilgilendirmeyi okudum; hizmet sunumu ve anlatımı için iletişim bilgilerimin kullanılmasına izin veriyorum.
Doktora Soru Sormak İçin Tıklayınız Hemen Randevu Almak İçin Tıklayınız