TR
ENARFA RU
INTERNATIONAL PATIENTS

KLİMA MİKROPLARI HASTA EDİYOR

KLİMA MİKROPLARI HASTA EDİYOR

Hava sıcaklığının artması ile kapalı alanlarda klima kullanımları da artış gösterdi. Bunun ile birlikte temizlenmeyen klima filtreleri mikrop saçmaya başladı ve " Lejyoner Hastalığı" olarak bilinen klima hastalığı vakaları görülmeye başlandı. Bakteriler nemli ortamlarda ve akıntı halinde olan sularda rahatlıkla barınabilir ve kolayca çoğalabilir.

Klima hastalığı adı verilen bu hastalık adını, tahmin edeceğiniz üzere klima’dan almıştır.Klima içerisinde kolayca yer edebileceği gibi insan vücuduna yerleşmesi de çok zor değildir. Bakteriler klimada kolayca barınabiliyor ve yayılan havayı insanların soluması sonucu bünyeye nüfuz ediyor.

Hastalığa halk arasında klima hastalığı denilmesinin sebebi de budur. Hastalığa sebep olan bakteriler özellikle büyük otellerin lobilerinde ve odalarında bulundurdukları klimalardan insanlara daha kolay bulaşabilmektedir.Dezenfekte edilmeyen sular ve bu tarz cihazlar da tehlike arz etmektedir.Su sistemlerinde üreyen ve yer edinen bakteriler aerosoller sayesinde havaya karışarak insan vücuduna kolayca girebiliyor.

Hastalığın belirtileri üst solunum yolları enfeksiyonları ile başlar.Kısa süreli ağrılar ve ateş yükselmesi de klasik belirtilerinden bazılarıdır. Muhakkak bir Göğüs hastalıkları uzmanı ile görüşülmesi geremektdir.